Databank bevolking

Eén bron mag absoluut niet ontbreken !  Nog steeds verkrijgbaar, tegen een zeer democratische prijs, de DATABANK VAN DE MEULEBEEKSE BEVOLKING.  Dit werk kwam tot stand dank zij de steun van de gemeente Meulebeke en de onvolprezen inzet vanwege een werkgroep.  Duizenden pagina’s en duizenden namen over de periode 17e eeuw – 1900.

Het levenswerk van E.H. Lucien Decroix werd in 2008 voorgesteld aan een ruim publiek geïnteresseerden.  Men vindt er genealogische basisgegevens, alsook transcripties van belangrijke plaatselijke archiefstukken.

De CD-Rom is verkrijgbaar in de Openbare Bibliotheek (Karel van Mandersstraat 26 te Meulebeke – T 051 541 380 – mailadres :  bibliotheek@vondel.meulebeke.be) of bij de Cultuurdienst van de Gemeente Meulebeke (Markt 1 te Meulebeke)  voor de democratische prijs van 25 euro.  De CD Rom wordt verstuurd mits het betalen van 2,50 euro verzendingskosten.  Bij bestelling stuurt de Bibliotheek u een factuur.  De verzending gebeurt pas na betaling.

Volgende files zijn opgenomen :

–          Geïntegreerd overzicht inventarisstukken over Meulebeke (gedeeltelijk)

–          Gezinsfiches (gesorteerd per gezin met annotering) (17e eeuw – 1900)

–          Landboeken Meulebeke (1654-1656) met index

–          Landboeken Meulebeke (1756-1757) met index

–          Meulebeke en de Staten van Goed

–          Bevolkingsboeken (1846-1900)

–          De Kortrijkse buitenpoorters van Meulebeke

De samenstelling gebeurde door Inez Demarrez, Danny Dedobbelaere, Carine Guillemijn, Guido Vansteenkiste, E.H. Lucien Decroix en Francine Peters.