Erfgoedwandeling Tussen Pastorie en Wethuys zondag 11 dec

Tot diep in de 20ste eeuw werd het publieke leven in onze Vlaamse dorpen beheerst door burgemeester en pastoor.   In elke dorpskern vindt men de vele sporen van ‘kerk en staat’, vaak met een eeuwenlange geschiedenis. 

Onze erfgoedwandeling  zoekt de sporen van dit verleden in het centrum van Meulebeke.  Een bescheiden, maar verrassende  en geleide wandeling ,  een bezoek aan de St.  Amanduskerk, met een hartverwarmende afsluiter in het ‘Oud Gemeentehuis’.  

Zondagnamiddag 11 december 2011; twee startmomenten : 14u30 of 16 uur (max. 30 deelnemers). 
Deelname in de kosten  5 euro (drank en versnapering inbegrepen); 

 Start : onder de galerij Holdestraat (CM-kantoor).

Wij vragen op voorhand in te schrijven !  Een mailtje volstaat. Geef uw keuze van startmoment op.  Let op ! inschrijving is definitief na betaling op rekeningnummer 860-1100091-93 van Heemkring Mulenbeca.

 

Frank Develtere,  Meentakstraat 8, 8760 Meulebeke.  frank.develtere@fulladsl.be. (0478) 67 24 50.
Albert Vergote, Oude Gentstraat 17, 8760 Meulebeke. albertvergote@skynet.be (0479) 73 33 34.

Category: Activiteiten
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.