Open Monumentendag 2012

Op 9 september 2012 neemt heemkring Mulenbeca van de derde keer deel aan Open Monumentendag. De nationale organisatie koos dit jaar als thema ‘muziek, woord, beeld’.

Speelse en verrassende beelden’ in de kerk van Marialoop – focus op componist Arthur D’haveloose (1886-1972) en het orgel Lovaert (1846)

Flyer OMD 2012

De kerk van Marialoop is het decor voor ‘speelse muziek en verrassende beelden’. De focus wordt geplaatst op componist Arthur D’haveloose (1886-1972) en het historisch orgel Lovaert uit 1846. Maar er valt nog meer te ontdekken … Het interieur van de kerk wordt bepaald door o.a. twee unieke monumentale zijaltaren, die hun geheimen nog niet hebben prijs gegeven. Het fresco van Désiré Mergaert in het hoofdkoor is eveneens een intrigerende blikvanger…
Arthur D’haveloose, geboren te Tielt werd na de 1ste wereldoorlog schoolhoofd te Meulebeke. In deze periode schreef hij een aantal merkwaardige muziekstukken. De operette Violetta behoort tot zijn meest bekende en uitgevoerde werk. Het historisch orgel Lovaert is een miskend pronkstuk, waarvan in West-Vlaanderen slechts enkele exemplaren bewaard zijn gebleven.

Category: Activiteiten
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.