14 november 2010. Joseph Versavel (1891-1941). Bewogen burger in beroerde tijden

Onder impuls van apr. Hugo Leupe werd contact gelegd met Staf Versavel, oud-Meulebekenaar en zoon van.  Beiden hebben gedreven zich gebeten in een stuk vergeten en recente geschiedenis, dat ongelooflijk rijk is aan facetten.  Staf bracht op zondag 14 november 2010 een deskundige lezing, in woord en beeld, over zijn vader.  Een schat aan nog nooit geziene documenten en fotomateriaal werd voorgesteld aan ruim 80 geïnteresseerden.   De figuur van Joseph Versavel verdient verder onze aandacht.  Het interbellum in Vlaanderen is  een ongemeend boeiende periode, waarbij vele geestesstromingen elkaar ontmoetten, die lange tijd het denken in onze gemeenschappen hebben beheerst.  Ook voor Meulebeke ligt hier een nagenoeg onontgonnen terrein.  dscn1305

Category: Activiteiten
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.