(On)gelooflijke straffe vertelsels Nacht van de geschiedenis 2018

(On)gelooflijke straffe vertelsels – dinsdagavond 20 maart 2018
19.30 u hoeve Vincent (chirolokaal Krekelstraat)

Davidsfonds Meulebeke en heemkring Mulenbeca landen met deze editie nabij een nog altijd levende devotieplek in het dorp: de kapel van Bijstand. Wij beleven drie verhalen op drie plaatsen in de buurt van de kapel, die ons door tijd en ruimte voeren. Renata Bruggeman, vertelster, heks, natuur-en bosgids zal rond deze aloude bedevaartskapel wijzen naar de grote verbondenheid van mensen met natuur, geloof, bijgeloof en hekserij. Antoon Naert, als geschoold historicus, gepassioneerd door de vele West-Vlaamse volksverhalen, zal straffe vertelsels brengen die tot het begin van vorige eeuw nog overal te lande levendig gekend en doorverteld werden.

Straffe gebeurtenissen ook uit Meulebeke. Jozef Claerhout, pastoor op rust, blikt terug op voorbije decennia geloof en ongeloof, maar kijkt vooral hoopvol naar een toekomst van verbondenheid. Natuurlijk eindigen wij terug samen en proeven we met veel geloof het bierbrouwsel dat ons eeuwige jeugd zal geven en genieten we nog van een aloude heksenverbranding. (Voordeelkaart Davidsfonds Meulebeke 5 euro; telkens drankje inbegrepen).

 

De folder kan je hier downloaden affiche nacht van de geschiedenis 2018 A3

Category: Activiteiten, Nieuwtjes
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.