Nacht van de geschiedenis 2013

Op dinsdagavond 19 maart 2013 nam het Davidsfonds Meulebeke, samen met heemkring Mulenbeca voor de derde keer deel aan de Nacht van de Geschiedenis. Met deze editie werd “het ambacht” in de kijker gezet. “Straffe vertelsels van de stielman” kon in Meulebeke meer dan 130 deelnemers bekoren. De bakkerij Guy Seys (Goethalsplaats) werd bezocht (Guy Seys en Carlo Vanhaeverbeke (Marialoop)). Buurman en meester-kleermaker Godfreied Vuylsteke zette eveneens zijn deuren open. ‘Meneer doktoor’ Hubert Vanlangenhove (Nieuwstraat) vertelde honderduit over zijn stiel. In de loods van Joost Delaere (Abeeldreef) besloeg smid Dominique Allegaert (Ruiselede) het paard zoals het eeuwenlang gedaan werd. Een geslaagde en fel gesmaakte avond, die eindigde in O.C. Vondel en tot de nacht doorging … Tot volgend jaar !

Foto kan je hier vinden.

of via het Davidfonds ( facebook of flickr )

Category: Activiteiten
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.