Erfgoeddag 21 april 2013 : Terug naar school

STOP DE TIJD Erfgoeddag zondag 21 april 2013 van 13u30 tot 18u
Terug naar school Onderwijs in MEULEBEKE in de jaren ‘30, ‘40 en ‘50

Een griffel en een lei, een pen die genadeloos vlekken maakte, een schriftje voor schoonschrij- ven.  Veel meer hadden de kinderen vroeger niet toen ze op de lagere schoolbanken zaten.  Men ging te voet naar school: vaak langs een kilome- terlange zandweg, met een kiel aan, op kloefen en met een keteltje eten voor ’s middags… Op zondag 21 april beleven we opnieuw de schooltijd uit die jaren met een fiets- en autotocht.

Folder : Erfgoeddag 2013 Meulebeke

Folder : Nationaal Erfgoeddag 2013

Medewerkers Erfgoeddag Meulebeke: cultuurdienst, sportdienst, Heemkundige kring Mulenbeca, project ‘Kinderen van toen… senioren van nu’, alle Meulebeekse scholen, WZC Ter Deeve en WZC Sint Vincentius, Inez Demarrez, FARO

Category: Activiteiten
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.