NIEUW EN UITZONDERLIJK BOEK!

Over vrouwen met een flinke dosis geloof, toewijding en moed

De Meulebeekse congregatie van de H. Vincentius a Paulo (1826-1955)

De zusters van het Meulebeekse klooster-hospitaal van de H. Vincentius a Paulo bieden van 1826 tot 1955 onderdak en zorg aan behoeftigen, ouderlingen, zieken en weeskinderen. Kortom, al wie het niet zelfstandig kan bolwerken is er welkom.

Stichter-pastoor Joannes Platteau (1766-1843) en geneesheer-burgemeester Prudent Plettinck (1819-1888) tillen met passie en volharding de ziekenzorg in Meulebeke naar een hoger, voor die tijd ongekend niveau. Maar toch zijn het vooral de zusters van de H. Vincentius a Paulo die met ups en downs niet minder dan 130 jaar lang het beste van zichzelf geven. Deze vrouwen met een flinke dosis geloof, toewijding en moed hebben in vaak turbulente tijden geschiedenis geschreven.

Iñez Demarrez kon putten uit het rijke archief dat de gemeente en de kerkfabriek bewaart. Een boeiend geschreven verhaal dat onze verbeelding prikkelt. Wat vandaag evident lijkt, is het resultaat van vallen en volhardend opstaan.

Een brok geschiedenis met karakter.

Het boek telt 208 pagina’s, is rijk geïllustreerd en kost 20 euro
(+ eventueel 6 euro verzendingskosten).

Het boek kan je verkrijgen tijdens Erfgoeddag op zondag 23 april 2023 in WZC de Zonnewende, Karel van Manderstraat Meulebeke.
Vanaf 25 april 2023 is het tijdens de openingsuren te koop in de bibliotheek Meulebeke, Karel van Manderstraat 26.

Je kan het ook bekomen via overschrijving op rekeningnummer BE98 8601 1000 9193 van Heemkring Mulenbeca.  Indien te bezorgen buiten Meulebeke worden 6 euro verzendingskosten gevraagd (26 euro !).

Category: Nieuwtjes
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.